Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   КОНВЕРТОРИ (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=183)
-   -   Конвертор INVACOM SNF-031 и HD 200 Bulsat? (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=45935)

radich_58 13-05-2020 11:19

Конвертор INVACOM SNF-031 и HD 200 Bulsat?
 
Защо (LNB няма сигнал) от конвертор (R) INVACOM SNF-031 към операторските приемници HD-200 и HD-210 на Bulsat? А към други и SD и HD сат-приемници си има? Предварително благодаря на компетентните в тази област! Мисля че е нещо за честотите?;;650

radich_58 14-05-2020 09:58

Питане
 
Има ли опция от менюто за настройване на LNB на операторски приемник на Bulsat за приемане на сигнал от параболична антена, съответно от друг конвертор? В менюто на операторският приемник не мога да видя?

И.Станков 14-05-2020 14:29

Преди време имах същият проблем с Invacom за офсетни антени - LNB няма сигнал на ZHD-210. Явно не се "разбират" с дръвчетата на Булсата.;;650

DIMCHO 14-05-2020 14:49

Invacom някои от тях имат разлика в осцилатора , промянят с малко честотата и ZHD не се справят. На ZHD не можеш да промениш осцилацията за да корегираш грешката в конвертора.

radich_58 14-05-2020 14:54

Цитирай:

Първоначално написано от И.Станков (Мнение528824)
Преди време имах същият проблем с Invacom за офсетни антени - LNB няма сигнал на ZHD-210. Явно не се "разбират" с дръвчетата на Булсата.;;650

Колега, може ли на операторски приемник на Bulsat и HD и SD да се направи някаква настройка на LNB така както се прави на Неоператорски приемници? Аз много,много не разбирам ама тука става въпрос за несъответствие между границите на честотите на LNB >INVACOM и HD>200 и 210 на Bulsat!?

radich_58 14-05-2020 14:56

Цитирай:

Първоначално написано от DIMCHO (Мнение528827)
Invacom някои от тях имат разлика в осцилатора , промянят с малко честотата и ZHD не се справят. На ZHD не можеш да промениш осцилацията за да корегираш грешката в конвертора.

А на SD приемниците на Bulsat?

DIMCHO 14-05-2020 21:21

Цитирай:

Първоначално написано от radich_58 (Мнение528830)
А на SD приемниците на Bulsat?

На сд може да промениш осцилацията и ще стане.
Без някакъв уред, за да разбереш на къде измества, ще е на проба грешка.
10600 го променяй с няколко, нагоре или надолу,докато оцелиш.

radich_58 14-05-2020 21:36

Цитирай:

Първоначално написано от DIMCHO (Мнение528866)
На сд може да промениш осцилацията и ще стане.
Без някакъв уред, за да разбереш на къде измества, ще е на проба грешка.
10600 го променяй с няколко, нагоре или надолу,докато оцелиш.

Разбирам така: HD 200 и 210 не могат да паднат на Invacom.;;650

radich_58 14-05-2020 21:37

Цитирай:

Първоначално написано от DIMCHO (Мнение528866)
На сд може да промениш осцилацията и ще стане.
Без някакъв уред, за да разбереш на къде измества, ще е на проба грешка.
10600 го променяй с няколко, нагоре или надолу,докато оцелиш.

Разбирам така: HD 200 и 210 не могат да паснат на Invacom.;;650

Ивелин71 14-05-2020 21:48

пълни глупости,настройте си приемниците!


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 05:13.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.