Виж само едно мнение
  #58  
Стар 10-06-2014
Аватара на wlad_69
wlad_69 wlad_69 не е на линия
HD freak
 

Дата на присъединяване: Sep 2008
Мнения: 156
Благодари: 92
Получил благодарност:
62 пъти в 30 поста
Сваляния: 17
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от mr_joker Вижте мненията
Ех гадно. А има ли начин да експериментираш така, че да се виждат правилно и на LG и Samsung. Примерно за определен филм, който избереш да го тестваме с различно подаване на субтитрите.

При мене в 2Д режим картината е разделена на две - ляво и дясно.
Субтитрите на телевизора ми дава 3 възможности:
- без субтитри;
- Непознат (SRT) - в 2D вариант се появяват най-отдолу върху картината и се виждат правилно а в 3D вариант разместени хоризонтално;
- VOBSUB - в 2D вариант се появяват вградени два пъти едни и същи - отгоре и отдолу а в цвариант разместени хоризонтално;

Според мене точно тука е проблема, че субтитрите не са вградени за всяка от картините - ляво и дясно а са отгоре и отдолу. Явно самсунга коригира проблема а LG-то разчита на правилно подаване на съдържанието.

Моля, да тестваме за да можем да гледаме с всички марки телевизори.
Така както си го описал явно субтитрите не са в подходящ формат за съответния 3D филм. SRT няма как да станат, защото са текстов файл и се размазват в 3D режим, а вградените са за over/under режим. Според описанието ти обаче режимът на филма е side by side (в 2D са две еднакви картини една до друга), което ще рече, че и субтитрите трябва да са разделени хоризонтално за всяка една от двете страни. Това се получава когато нормални SRT субтитри се конвертират до idx/sup файл, който работи и за side-by-side , и за over/under режим на 3D филми. Но това няма как да го коригираш, защото самият idx/sup файл явно липсва тук. Не съм гледал още 3Dфилми от valebo, но предполагам, че това е проблемът, а не е марката телевизор. Има ли го този проблем при всичките 3D филми?

П.С. Само да поясня, че idx/sup файл всъщност са два отделни файла - ИМЕ НА ФИЛМ.idx + ИМЕ НА ФИЛМ.sup, които много лесно се генерират с една програмка наречена 3D Subtitler.

Последно редактирано от wlad_69 : 10-06-2014 на 11:22
Отговори с цитат