Виж само едно мнение
  #22  
Стар 11-01-2018
Аватара на Ooo_Pepi
Ooo_Pepi Ooo_Pepi не е на линия
върл SAT фен
 

Дата на присъединяване: Jul 2009
Местоположение: София
Мнения: 3,354
Благодари: 2,631
Получил благодарност:
1,758 пъти в 892 поста
Сваляния: 5
Ъплоуди: 1
По подразбиране

Telenor намалява неустойките при предсрочно прекратяване на договори.


Частните лица, които желаят да прекратят предсрочно своите договори с Telenor вече ще заплащат много по-малки неустойки. Компанията обяви, че от 12 януари променя условията си и потребителите ще плащат най-много три стандартни месечни абонамента независимо от срока на договора (12 или 24 месеца). Досега абонатите трябваше да платят всички оставащи стандартни месечни абонаменти до края на договора, което имаше сериозно финансово изражение. Ако е била ползвана отстъпка от месечния абонамент ще трябва да се възстанови и такава част от нея, която съответства на оставащия срок на договора.
Телекомът уточнява, че ако е било закупено мобилно устройство на специална цена ще трябва да се заплати и част от отстъпката, съответстваща на оставащия срок на договора. Отстъпката се равнява на разликата между стандартната цена на устройството в брой без абонамент към датата на покупката и цената (в брой или общата лизингова цена), която клиентът е заплатил при сключването на договора. Промените са валидни за частни клиенти, сключващи нови договори за мобилни или фиксирани услуги, както и за вече сключени договори, чийто срок към датата на промяната все още не е изтекъл.
С цел по-голяма яснота в договорите вече ще са описани стойностите на всички параметри, които участват в образуването на неустойката и са валидни към датата на сключване на договора – стандартен месечен абонамент за избрания план и месечен абонамент с приложена промоционална отстъпка (ако има такава), стандартна цена на устройството (в брой, без абонамент), цена на закупеното устройство (в брой или обща лизингова цена) с избрания план, съответстващата отстъпка от стандартната цена на устройството и срок на договора. Новите правила за изчисляване на неустойките не важат за плановете “Джуниър” и “Любимец”, в случаите, в които съгласно договора са предвидени фиксирани суми като неустойки за предсрочното му прекратяване.

Източник: mobilebulgaria.com
__________________
TechniSat http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !
Отговори с цитат