Тема: Vivacom IPTV ?
Виж само едно мнение
  #1433  
Стар 14-08-2020
ники62 ники62 не е на линия
изгряващ форумец
 

Дата на присъединяване: Feb 2011
Мнения: 62
Благодари: 353
Получил благодарност:
17 пъти в 13 поста
Сваляния: 9
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от солаков Вижте мненията
ОПТИМИЗАЦИЯ



Докато сме вкъщи и консумираме повече телевизия, е важно да имаме и добра връзка с интернет. В условията на пандемията VIVACOM направи сериозна стъпка към осигуряването на ТВ и интернет услуга с високо качество, като стана един от първите оператори, започнал да компресира каналите от своята интерактивна телевизия с кодека HEVC (High Efficiency Video Coding).

Това е важно, защото HEVC е кодек от следващо поколение, който осигурява изображение със същото качество, но при наполовина по-нисък битрейт спрямо широко употребявания MPEG4. Така натоварването на мрежата намалява, което на свой ред осигурява по-голям капацитет за интернет услугата.

Компанията посочва, че обикновено ползва MPEG4 с битрейт 9Mbps за HD и 3Mbps за SD канали. С HEVC този битрейт е намален до малко под 4Mbps за HD и малко под 2Mbps за SD, така че сумарно е спестен 50% трафик. И това е постигнато без смяна на платформата и приемниците, което е сериозно постижение.




Някой вижда ли разлика в качеството на каналите? Мисля, че добре са си свършили работата. Само btv hd отвреме навреме насича леко... дано го оправят.
От 2 месеца сме на HEVC.
Отговори с цитат