Виж само едно мнение
  #3  
Стар 06-03-2021
мехмет мехмет не е на линия
супер форумец
 

Дата на присъединяване: Jul 2011
Мнения: 102
Благодари: 9
Получил благодарност:
20 пъти в 17 поста
Сваляния: 20
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Бобсано Вижте мненията
Здравейте, колеги. Значи... Създавам тази тема, защото имам нужда от помощ относно едни проблеми със сигнала на вертикалните транспондери... Та... Става на въпрос, че от известно време насам, може би няколко месеца вече, имам проблеми със сигнала, само на вертикалните транспондери от сателитните спътници... Та... Проблемите са свързани с това, че почти всеки ден на вертикалните транспондери на всички спътници, които гледам, започва да се губи и играе сигнала, като съответно и картината започва да накъсва и прекъсва и съответно няма как да се гледат нормално каналите на тези честоти... Иначе... Това странно, поне за мен явление, не се проявява постоянно и денонощно, а примерно, повечето пъти се забелязва като започва от 17 - 18 часа привечер и продължава до през нощта, а и след това, но отново не е на 100% постоянно, а е на около 80 - 90% от времето, когато го има! Ами... Трябва да кажа, че съм говорил с няколко човека по въпроса, които имат много добри познания в сателитните системи, но поне за момента никой не може, да ми каже, каква е точната причина за тези проблеми!? Също така, трябва да спомена и други подробности, за да се разреши евентуално по - лесно проблема... Та... Оборудването, с което разполагам е:

1. Приемник - VU+ UNO 4K SE с имидж на BlackHole, като съм преинсталирал имиджа наскоро преди един, два месеца, но и преди това също ги имаше тези проблеми. Иначе, настройките на тунерната конфигурация са по Дайсек 1.2, а не по Усалс, защото по протокола на Дайсек 1.2, самия сигнал е по - добър и по - точен.
2. H-H Diseqc Мотор - Strong DM2100A - Мотора работи вече над 7 - 8 години при мен. Има луфт, но мотора все още върши работа, като дъгата, която позволява да се използва е от спътника на 45Е до спътника на 30W. Иначе... До момента само един човек ми е казал, че е възможно проблема да идва от мотора, но поне за момента този човек все още не е идвал до мен, за да направи необходимата диагностика на проблема.
3. Сателитна антена с конвертор - Telesystem TM100, като откакто започнаха въпросните проблеми със сигнала съм сменил три конвертора, от които два са на марката Inverto, а третия беше на Vector. В момента съм с конвертора на Inverto Black Ultra, който е единичен. Така че мисля, че проблемите не идват от конвертора.
4. Кабели - Основния коаксиален кабел, който отива от сателитната система до приемника е дълъг около 25 - 30 метра и е на марката Commscope, като е бял на цвят. Все пак, съм по - склонен, да мисля, че тези проблеми не идват от него.

И така... Все пак, трябва да кажа и, че когато сателитната антена се ползва на спътниците 45Е, 42Е и 39Е, срещу нея има разположена постройка за външен асансьор на съседната сграда, която е от желязо, но когато завъртя антената с мотора и самата антена отиде по на запад, а именно към спътниците - 23.5Е, 19Е, 16Е, 13Е и т.н., то тогава антената избягва тази постройка и излиза извън нея. Иначе... В последно време, аз и още двама, трима човека стигнахме до извода, че е възможно тези проблеми със сигнала на вертикалите, да идват от проблеми с ел. мрежата вкъщи или от някой уред или уреди, които могат, да оказват влияние на сигнала, но не сме сигурни, че оттам идват тези проблеми... Другия вариант, за който се сещам е проблемите, да идват от захранващия адаптер на приемника ми, но поне за момента не съм пробвал, да го заменя с друг... Все пак, мога да прикача в някой от сайтовете и едно, две видео клипчета, които съм направил с телефона ми, за да се добие по - ясна представа за какво става на въпрос, ако се наложи, де! А и, забравих да кажа, че тези проблеми със сигнала ги има само и единствено при вертикалните транспондери от всички спътници, а докато при хоризонталните транспондери, всичко си е наред! Ами... Ще съм много благодарен, ако по някакъв начин, се успее да се разреши този проблем. Иначе... Приемам и предложения за диагностика на място от колеги от Перник, София и областта срещу заплащане в рамките на разумното, разбира се. И така... Извинявам се за дългия текст, който написах, но се стремя, да съм максимално конкретен. Ок. Добре. Ще очаквам за всякакви мнения, съвети, отзиви и отговори по темата. Благодаря предварително. Чао засега. Лека вечер. И до скоро. : ))) ; )))
имах подобен проблем и се оказа ...кондензатор в захранването,при теб може да се окаже същия проблем с адаптера.отваряш го сменяш конд.за високото напрежение 22мф на 400 в.май беше...
Отговори с цитат
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на мехмет за този полезен пост :
Бобсано (06-03-2021)