Виж само едно мнение
  #28  
Стар 04-07-2021
Аватара на TUISTERa
TUISTERa TUISTERa не е на линия
Голямо мрънкало
 

Дата на присъединяване: Dec 2009
Местоположение: Assenovgrad, Bulgaria
Мнения: 4,044
Благодари: 729
Получил благодарност:
1,761 пъти в 985 поста
Сваляния: 37
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Патриотизъм където трябва. Точно тука тоя патриотизъм си е чист инат. Слушам американците колко страдат, че сме щели да въведем еврото, така ако еврото паднело, нямало да можем да се закачим към долара Направо си казват каква им е драмата... Още една държава която влиза в еврозоната, означава още по-силно евро и слаб долар, слаба рубла...
Очевидно е, че про=руските и про=америкаснките патриоти не искат еврото... Сменяме валутен борд с евров, какво се променя за лева ? Сега сме закачени за марката, която е закачена за еврото. При срив на еврото следва срив на марката и респективно срив на лева. За 1 лев няма никаква разлика дали е валутен борд или евро. Той пак струва точно толкова . Виж ако бяхме закачени за долара или еврото, тогава нещата стояха малко по-различно, но ние вече сме с фиксиран курс спрямо еврото.
Най-важното беше да не го откачат за две години, никой не знаеше какво ще се случи след 20 години свобода. При положение , че това няма да се случи би трябвало да сме ок.
Никой съюз не е вечен. Рано или късно всеки един съюз се разпада - значи ли това, че не трявба да участваме в такива защото ни е страх? Във времена, когато свободния пазар е всичко за малките търговци, когато направиха единна регистрация по ддс за целия ес е напълно нормално да сме и с една валута.
Отговори с цитат
Следните потребители (2) благодарят на TUISTERa за този полезен пост
Дедал (04-07-2021), Цец0 (04-07-2021)