Виж само едно мнение
  #21  
Стар 17-10-2021
Оптимус Оптимус не е на линия
изгряващ форумец
 

Дата на присъединяване: Mar 2011
Мнения: 30
Благодари: 8
Получил благодарност:
4 пъти в 4 поста
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
По подразбиране Май се намери ключа от бараката...

Цитирай:
Първоначално написано от Оптимус Вижте мненията
Ха, това е много интересно! Наистина точно там имам LTE рутер! Ще пробвам да го изключа, когато проблемът се прояви. Щото в момента каналите си работят...
Благодаря ви за страхотните идеи, добри хора! Май разбрах къде е проблемът - наистина явно идва от LTE рутера! Когато започнаха да накъсват каналите, изключих рутера от електричеството и изведнъж всичко се оправи и сигналът стана стабилен!

Сега остава и да разбера как може да се реши този въпрос практически, защото просто няма как да изнеса рутера или приемника в друга стая. Понеже рутерът (той е 3Neo LTE) оперира на две честоти, 2.5 и 5 GHz, за начало изключих по-ниската честота, 2.5 GHz. Ако накъсва пак, ще пробвам да изключа по-високата честота. Ако и това не проработи, какво друго бих могъл да пробвам? Мога да преместя приемника, но на максимум 1.50 метра от рутера. Това дали би помогнало? Или да пробвам да екранирам приемника по някакъв начин? Няма проблем да го сложа в някакъв Фарадеев кафез, не би трябвало да промени приемането на сателитния сигнал (предполагам...)

Сърдечни благодарности пак на всички!
Отговори с цитат